Er du nybegynder, og er du i tvivl om hvad der er bedst, Coco eller Jord?

Første gang jeg skulle dyrke planter inde døres helt på egen hånd, vidste jeg ikke om det var Coco eller Jord. Dog blev jeg anbefalet, det skulle være nemt at arbejde med, og dyrke i. Det levede helt op til anbefalingen. Det var nemlig nemt at bruge. En fordel ved Coco er, at mediet er rigtig godt til at tage imod gødning. Faktisk er Coco særligt god til at lede nærringstofferne videre ud til rødderne, hvilket er et stort plus.

Ud over det så er en anden fordel ved Coco, at det er et meget luftigt medium, så her er det ikke nødvendigt at spæde til med eventuelt perlite eller leca sten. Det tiltalte mig en hel del, hvilket jeg også har undersøgt mig frem til, at andre i hydro verdenen også sætter pris på ved at anvende coco som sit vækstmedie.

Coco eller Jord?

Efter at have dyrket med Coco i nogle år efterhånden, ville jeg gerne udvide min horisont ved at eksperimentere med et nyt medie – her faldt valget på jord. I jord er der mange forskellige næringsstoffer, hvilket også betyder at man skal være opmærksom på hvilken jord man køber, og hvor meget EC’en er, det står typisk på posens emballage, hvis ikke, er det vigtigt at spørge om gødnings forholdende inden man køber en pose med hjem, det er nemlig meget forskelligt fra brand til brand.

Dette er meget vigtigt at undersøge før man vander, hvis jorden og vandet ikke er i takt, så har rødderne svære ved at tage imod vandingen, og dermed vil dine planter ikke optage det nødvendige. Eller modsat vil dine planter blive helt forbrændte på grund af for mange næringsstoffer i den ny købte jord. 

Personlige valg

Jeg valgte personligt Ikke at bruge jord som mit nye medie, fordi det nødvendigvis er bedre end Coco eller omvendt. Det er en smagssag efter min mening. Hvis man er glad og god til at gro i Coco skal man blive ved med at gøre netop det, og er man til jord og vant til at dyrke med det, så skal man endelig fortsætte. Der er ingen grund til at lave om på en succes, med mindre man gerne vil være nysgerrig eller bare gerne afprøve noget nyt. 

Min helt personlige erfaring med Coco og jord, er at det er lige godt at bruge. Man skal bruge det der passer bedst til en selv, og det behov man har. Der er dog efter min mening, medie brands/producenter som er langt bedre end andre på markedet. Nogle er blandt andet organiske og andre ikke. Ligeledes er nogle RHP stemplet, og andre brands er ikke. Og som markedet ser ud i dag, findes der et hav af de to slags medier at vælge i mellem. Personligt er nogle af mine favoritproducenter canna og biobizz.  

Dog kan det også være at du gerne vil have planteskilte? Læs mere her!